Rada varím rýchlo. Tento recept na pstruha dúhového na masle a kmíne môžete mať do 15 minút hotový.
Čo potrebujeme:
pstruh dúhový – chladený, nie mrazený
olej, maslo, soľ, kmín
na ozdobu a podľa chuti citrón
zeleninová príloha, čo dom dal: ľadový šalát, brokolica, olivy, rajčiny, balkánsky syr
Príprava:
Pstruha prekrojíme na menšie diely, na panvicu dáme trošku oleja. Vkladáme do oleja stranou bez kože a nie do úplne rozpáleného oleja, lebo vtedy sa na nej vyzrážajú take biele bielkovinové obláčiky, radšej iba do mierne rozpáleného. Posolíme, posypeme kmínom podľa chuti. Smažíme cca 5 min pod pokrievkou., poslednú minútu pridáme trochu masla. Následne obrátime a smažíme tiež 5 minút aj z druhej strany.
Zatiaľ sparíme brokolicu na 1-2 minúty vriacou vodou v miske, scedíme. Nakríjame ostatné zeleniny na šalát a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Hodnotenie rybomila: 7-8/10. Body mi boli strhnuté za konzistenciu pstruha – bol trochu mäkší ako by si predstavoval. Podľa rybomila je to dané pstruhom samotným, nie mojim varením. Asi si to žehlí u mňa – mali sme desiate výročie svadby 🙂
Ako ste na tom vy – máte radi ryby úplne prepečené, alebo tak ako to býva vo fancy videách – medium rare? Ja sa priznám, že som kuchár, čo potrebuje mať všetko mäsko mať poriadne tepelne spracované. Nakupujeme suroviny v bežných obchodoch, muž nie je rybár, čo si sám svoje ryby uloví. Tak hlavne preto mám lepší pocit, ak je tepelná úprava dlhšia.
Máte pre nás tipy na ľahké a rýchle rybie recepty?