Popis
Aké korenie na ryby? Nčo je dobrá rybacia omáčka?
Máte doma krásnu rybičku a rozmýšľate, ako ju pripraviť – grilovať, piecť, vyprážať, použiť do rybích koláčikov, do polievky…? Aké korenie sa hodí na ryby? Ako chuť ryby pozdvihnúť, ale korením úplne nepotlačiť? Pridajte do marinády citrusy a rybaciu omáčku, alebo do cestíčka na vyprážanie…
Na pečené ryby odporúčame:
- bylinky: veľmi obľúbené v rybích receptoch sú kôpor, fenikel a koriander, samozrejme najlepšie v čerstvej podobe
- citrón, limetka, pomaranč, ich šťava aj kôra: citrusy stlmia príkru chuť ryby a dodajú jej jemne exotický nádych – použijete buď v marinádach alebo na zakvapkanie ryby šťavou nakoniec
- fenikel, kmín – pre grilované ryby
- pikantná chilli pasta: chilli, cesnak, fish sauce – rybacia omáčka, koriandrivá vňať, soľ, cukor
- pikantné cestíčko: preosiata múka, prášok do pečiva, kayenská paprika, zázvorové pivo, olej
Vyprážané ryby môžete obzvláštniť pridaním byliniek do strúhanky – napríklad kôpru.
Couronne Rybacia omáčka 725 ml
Couronne Rybacia omáčka 725 ml
Spoločne s ustricovou a sójovou omáčkou je rybia omáčka jednou z troch základných ingrediencií thajskej kuchyne. Táto thajská rybia omáčka je vyrobená z čerstvých ančovičiek a soli, je fermentovaná 18 mesiacov, aby bola dosiahnutá jej vysoká kvalita, obsahovala prírodné proteíny a mala vynikajúcu arómu a čistú červenkastú farbu. Vďaka svojej silnej vôni je táto rybacia omáčka vhodná nielen na smaženie, ale aj na marinovanie a namáčanie hotových jedál.
Zloženie: Ančovičkový extrakt (77%), soľ, cukor
Vyrobené: Thajsko
Rybia omáčka je jednou zo základných surovín v ázijskej kuchyni, ktorá sa skladá z troch základných chutí – kyslá, slaná a pikantná. Rybacia omáčka dodáva thajskému jedlu práve slanú chuť.