Couronne Rybacia omáčka 725 ml

Ako chuť ryby pozdvihnúť, ale korením úplne nepotlačiť? Pridajte do marinády citrusy a rybaciu omáčku, alebo do cestíčka na vyprážanie…

Popis

Aké korenie na ryby? Nčo je dobrá rybacia omáčka?

Máte doma krásnu rybičku a rozmýšľate, ako ju pripraviť – grilovať, piecť, vyprážať, použiť do rybích koláčikov, do polievky…? Aké korenie sa hodí na ryby? Ako chuť ryby pozdvihnúť, ale korením úplne nepotlačiť? Pridajte do marinády citrusy a rybaciu omáčku, alebo do cestíčka na vyprážanie…

Na pečené ryby odporúčame:

  • bylinky: veľmi obľúbené  v rybích receptoch sú kôpor, fenikel a koriander, samozrejme najlepšie v čerstvej podobe
  • citrón, limetka, pomaranč, ich šťava aj kôra: citrusy stlmia príkru chuť ryby a dodajú jej jemne exotický nádych – použijete buď v marinádach alebo na zakvapkanie ryby šťavou nakoniec
  • fenikel, kmín – pre grilované ryby
  • pikantná chilli pasta: chilli, cesnak, fish sauce – rybacia omáčka, koriandrivá vňať, soľ, cukor
  • pikantné cestíčko: preosiata múka, prášok do pečiva, kayenská paprika, zázvorové pivo, olej

Vyprážané ryby môžete obzvláštniť pridaním byliniek do strúhanky – napríklad kôpru.

Couronne Rybacia omáčka 725 ml

Couronne Rybacia omáčka 725 ml

Spoločne s ustricovou a sójovou omáčkou je rybia omáčka jednou z troch základných ingrediencií thajskej kuchyne. Táto thajská rybia omáčka je vyrobená z čerstvých ančovičiek a soli, je fermentovaná 18 mesiacov, aby bola dosiahnutá jej vysoká kvalita, obsahovala prírodné proteíny a mala vynikajúcu arómu a čistú červenkastú farbu. Vďaka svojej silnej vôni je táto rybacia omáčka vhodná nielen na smaženie, ale aj na marinovanie a namáčanie hotových jedál.

Zloženie: Ančovičkový extrakt (77%), soľ, cukor

Vyrobené: Thajsko
Rybia omáčka je jednou zo základných surovín v ázijskej kuchyni, ktorá sa skladá z troch základných chutí – kyslá, slaná a pikantná. Rybacia omáčka dodáva thajskému jedlu práve slanú chuť.